Hoe krijg je meer zakelijk succes door de inzet van jouw verbale én non verbale communicatie!

De manier waarop jij jouw manier van communiceren en lichaamstaal inzet bepaalt jouw kans op succes of falen. Ben jij je bewust hoe communicatie werkt en wat jij non-verbaal uitstraalt in bijvoorbeeld het contact met jouw klant?

Wat is het effect van een slappe handdruk?

Ik was vorige week in een zaak om een nieuwe badkamer uit te zoeken.
De verkoopster die ons zou helpen kwam naar ons toe en gaf ons een wel heel slap handje. Vervolgens draaide ze zich om en maakte geen contact meer tot het einde van de gang, waarna ze zich weer even omdraaide, vroeg wat we wilden drinken en zei “u kunt alvast naar boven gaan”.

Op ons maakte ze daardoor geen goede indruk. Wat een winst is hier te behalen in het eerste klantcontact. Gelukkig bleek ze daarna zeer ter zake kundig en supersnel op de computer waar het ene na het andere ontwerp voor onze toekomstige badkamer 3D verscheen. Onze indruk over haar draaide daardoor al snel bij. Maar hoe mooi zou het zijn als ze meteen bij binnenkomst al die professionele, kundige indruk had gemaakt.

We willen allemaal effectief communiceren met onze klant, toch? Of jouw klant nu een privépersoon is, of de directeur van een groot bedrijf: zonder effectieve communicatie maak je er geen klant van! Maar hoe werkt communicatie nu eigenlijk?

We communiceren de hele dag door, verbaal en non-verbaal. Je kunt niet niet communiceren. Hoe heeft je non-verbale gedrag impact op hoe je communiceert?
Hoe kun je zo goed mogelijk aansluiting vinden bij jouw klant en elkaar zo goed mogelijk begrijpen. Hoe vaak denken we elkaar te begrijpen maar zijn er communicatiestoornissen. 


Overkomt het jou ook dat je in een (verkoop-) gesprek zit met je klant en je het gevoel hebt dat jouw boodschap niet zo overkomt als je bedoelt? Of dat je het idee hebt dat je niet op één golflengte zit met je klant.

En wat zeg jij tijdens zo’n gesprek tegen jezelf. Je ziet jouw klant een gebaar maken/zijn wenkbrauwen fronsen/met een bepaalde blik kijken en je denkt zie je wel…. hij zit niet op mij te wachten, hij ziet mijn aanbod niet zitten, hij vindt mij niet de expert die hij zoekt en onbewust maak je je misschien wel kleiner.

Hoe mooi zou het zijn als je ….
·     makkelijker optimaal klantcontact kunt hebben
·     met meer impact je verkoopgesprekken kunt voeren
·     daadkrachtiger kunt communiceren
·     jouw lichaamstaal positief kunt inzetten
·     meer zelfvertrouwen kunt uitstralen
·     hoe je in een gesprek op één golflengte kunt komen
·     jouw communicatievaardigheden kunt verdiepen
·     je miscommunicatie kunt voorkomen
.     je zelf kunt inspelen op de non-verbale communicatie van je klant

Masterclass communiceren met meer impact


Op donderdag 5 juli a.s. geef ik samen met Michiel Andreae, gecertificeerd Body Language Coach een Masterclass Communiceren met meer impact.
In deze Masterclass gaan we met bovenstaande aan de slag.
Hierbij alvast een tipje van de sluier van Michiel.Je kunt je lichaamstaal uitstekend gebruiken om je woorden kracht bij te zetten. Een van de beste manieren waar de meeste mensen geen gebruik van maken is door meer te praten met je handen. Hiermee kan je namelijk snel illustreren wat je bedoelt. Zo blijft je boodschap beter hangen en zorg je voor meer begrip bij jouw klant.  Natuurlijk is het niet de bedoeling om zo uitbundig te gebaren zoals Trump dat doet. Er is een betere manier om dat te doen ;). 

Dit is slechts één van de manieren om dankzij lichaamstaal zelf beter uit de verf te komen. Tijdens de masterclass vertel ik je er graag meer over!
Wil jij meer zakelijk succes dankzij uitstekende verbale én non verbale communicatie? Schrijf je dan in voor deze waardevolle en inspirerende Masterclass.

Deel je dit event op jouw social media pagina, dan bieden wij jou deze masterclass aan voor de speciale prijs van € 169,00 euro.

Wil je gebruik maken van deze actie, meld je dan aan via de mail: anja@avsuccesvolondernemen.nl.