Wat is succes?

Ik ontmoet veel ondernemers die succesvol willen zijn. Maar wat is succes nu eigenlijk? En zie je dat alleen in de zakelijke context of ook privé?
Ben je succesvol als je veel geld verdient, je dromen uitkomen, je jouw doelen bereikt, het leven leidt dat je wilt leiden, gelukkig bent, balans hebt in werk en privé, fijn werk hebt en daar zingeving uit haalt etc.
Het antwoord op die vraag is héél persoonlijk.
Pas als je weet wat succes voor jou betekent kun je aan de slag om het ook daadwerkelijk te realiseren.

De belangrijkste factor voor succes!

Ben jij je daarnaast bewust wat dé belangrijkste factor is die je belemmert om écht succesvol te zijn? Wat komt er bij deze vraag als eerste bij jou op ………?

Wellicht denk je het ontbreekt mij nog aan voldoende ondernemersvaardigheden, ik heb geen goed business plan, geen continue stroom van klanten en inkomen, ik heb geen/onvoldoende focus, mijn missie is niet helder etc. Dat zijn allemaal belangrijke factoren. 
Dé belangrijkste factor ben jij echter zelf! In jou zit de sleutel tot succes!

We praten onszelf van alles aan. In positieve zin; ik kan dit, hier ben ik goed in, ik ben een doorzetter, ik heb passie voor wat ik doe, ik ben een harde werker,het is mijn droom om deze dienst/product in de markt te zetten, daar ga ik voor.

En helaas ook in negatieve zin; ik kan dit niet, ik ben niet goed genoeg, wie zit er op mij te wachten, ik mag mijn hoofd niet boven het maaiveld uitsteken, ik durf mezelf niet te verkopen, ik moet álles zelf doen, ik moet voldoen aan de verwachtingen van anderen, ik voel me geen ondernemer. 
Welke van bovenstaande overtuigingen herken jij?

Ontwikkel een succesvolle mindset.

Die verzameling geloofsovertuigingen met betrekking tot jezelf en je vaardigheden, de manier waarop jij over jezelf denkt, wordt ook wel je mindset genoemd. Je mindset is dé belangrijkste schakel tussen verandering en groei, tussen doelen stellen en resultaat, tussen het aardig doen en écht succesvol zijn.

Om écht succesvol te zijn moet je kop goed staan.
Daarom is het van essentieel belang om een mindset te ontwikkelen die gericht is op succesvol zijn. 

Succes is a state of mind. If you want success – start thinking of yourself as a succes. (dr. Joyce Brothers)

Essentiële stappen voor het ontwikkelen van een succesvolle mindset:

  • Definieer jouw definitie van succes, alleen dan gaat het betekenis voor je krijgen en weet je wat je wilt bereiken.
  • Word je bewust in welke oude niet werkende patronen en valkuilen je iedere keer stapt.
  • Word je bewust van wat je jezelf in negatieve zin aanpraat, dat stemmetje in je hoofd dat je tegenhoudt te bereiken wat je eigenlijk wilt bereiken.
  • Weten wat je tegenhoudt is één, hoe dat te veranderen blijft voor veel ondernemers de grote vraag. De juiste coaching kan je daarbij helpen. Zoek een coach die je leert hoe je gedrag en gedachtes die niet voor je werken kunt ombuigen in WWW oftewel, wat werkt wel. Een coach die je iedere keer uitdaagt uit je comfortzone te komen en leert hoe je dat zonder stress kunt doen. Een coach die je leert hoe je jouw kwaliteiten en vaardigheden optimaal kunt inzetten in het ondernemerschap.

Hoe staat het met jouw mindset? En ben je daar tevreden over?

Wat gebeurt er als jouw mindset hetzelfde blijft? 
Wat gebeurt er daardoor niet? 
Wat gebeurt er daardoor wel?
Wat heeft dat voor impact op jou?

Wat gebeurt er als je een mindset ontwikkelt gericht op jouw succes, met hoe jij daar betekenis aan geeft? 
Wat gebeurt er daardoor niet?
Wat gebeurt er daardoor wel?
Wat heeft dat voor impact op jou?

Ik ben benieuwd wat je ervaart door antwoord te geven op bovenstaande vragen? Leuk als je dat wilt delen door een reply op deze mail.

Wil je vrijblijvend eens verder praten over hoe het met jouw mindset gesteld is en hoe je deze verder zou kunnen ontwikkelen om jouw kansen op succes te vergroten? Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak.
Bel: 06-48 78 41 17 of mail anja@avsuccesvolondernemen.nl