Teveel ideeën in je hoofd om te kunnen uitvoeren?  Je missie helder maar hoe dit nu om te zetten in een plan? Geen duidelijk overzicht om de juiste keuzes te kunnen maken?

Miriam Luiken, Agile coach vertelt hieronder hoe het Lean Business Model je focus en structuur kan bieden.

Miriam Luiken:
‘Deze week sprak ik een ondernemer vol ideeën over haar bedrijf. De plannen buitelden over elkaar heen. En hoewel ze vol vuur was over haar plan om de wereld een beetje beter te maken, viel ze bijna om in de chaos van alles wat er moest gebeuren. Waar moest ze beginnen? En als ze het een deed, hoe zat het dan met een ander idee? Kon dat wel allemaal naast elkaar?’

foto bij LBM Masterclass‘Ik vroeg haar om alle ideeën eens op ‘geeltjes’ te schrijven. Vervolgens gingen we alles ordenen. Daar kwamen doelgroepen en producten tevoorschijn, maar bij navraag ook problemen, verlangens, activiteiten, kanalen, waardes en voorwaarden. Prachtig, want dit zijn essentiële onderdelen van het Value Proposition Design en van het Lean Business Model’.

‘Vraag na vraag kwamen we steeds dichter bij de essentie en konden de puzzel leggen van doelgroep-probleem-oplossing, maar ook van propositie-concurrentie-kanalen en verdienmodel. Al die ideeën die door haar hoofd vlogen, kregen langzaam een eigen plek in het business model. Stap voor stap bouwden we in een 1,5 uur een structuur op voor haar bedrijf en haar plannen’.

‘Blij en opgeruimd ging ze weg. Met nog meer vuur om zich te wijden aan haar missie, nu ze een helder plan had. Bovendien begreep ze nu hoe alle onderdelen onderling samenhingen en wat ze moest meten om te zien of ze op de goede weg was’.

Herken je dat je soms meer ideeën hebt dan je denkt te kunnen uitvoeren?
Mis je het overzicht om de juiste keuzes te maken?
En wil je graag meten of je op de juiste weg bent?

Kom dan naar de masterclass Lean Business Model op 19 april en maak een business plan waar je op kunt bouwen.

Meer informatie